ROOS Freizeitanlagen GmbH
Water met een Zuiders temperatuurtje in uw zwembad

Solar-rapid-zwembadverwarming (in de buurt van Alicante)

22.03.10
“Wij zijn heel tevreden over de werking van het systeem”.

“Wij zijn heel tevreden over de werking van het systeem”.

Solar-rapid 50: geen enkele hindernis bij de installatie is te veel.

Solar-rapid 50: geen enkele hindernis bij de installatie is te veel.

Vooral in het Middellandse Zeegebied kan het zwemseizoen aanzienlijk verlengd worden met behulp van een solar-rapid-poolverwarming. Om ervoor te zorgen dat het zwembadwater in de zomer niet al te heet wordt, is een zonnebesturingssysteem aan te raden. Dit systeem kan dan de collector deactiveren zodra het water de juiste temperatuur heeft.

Deze 23m² grote installatie werd aangebracht op een plat dak. Dankzij de solar-rapid 50 buizen was de collector in een oogopslag aangesloten.

Het materiaal is ook uiterst geschikt voor extreem hoge temperaturen zoals die bijv. in Spanje ’s zomers wel eens kunnen voorkomen (in tegenstelling tot de eenvoudige pvc-buis).  

“Ik wil u van harte bedanken voor uw vriendelijke hulp en advies. Wij hebben al een tijdje een ROOS-Solar-systeem. Wij zijn heel tevreden over de werking ervan want sinds de aanschaf kunnen wij in de lente al genieten van een aangename watertemperatuur. Wij hopen om de aangename 30°C tot laat in de herfst (begin november) aan te kunnen houden.

Met vriendelijke groeten
Echtpaar L."