ROOS Freizeitanlagen GmbH
Water met een Zuiders temperatuurtje in uw zwembad

Zonne-energiesystemen voor openbare zwembaden:

Openbaar zwembad Luxemburg
Openbaar zwembad Luxemburg

Hogere inkomsten als gevolg van een langer badseizoen

Door zijn ontwerp kan het ROOS-zonnesysteem ook worden gebruikt voor gemeentelijke zwembaden. De systemen hebben zich al tientallen jaren bewezen in Duitsland en in andere Europese landen.

Op het gebied van openbare zwembaden ondersteunen wij u tijdens het gehele projectproces. Wij zijn de plaatselijke contactpersoon voor gemeentelijke autoriteiten, architecten, planologen en vaklui die de werkzaamheden uitvoeren.

Dankzij onze ervaring in de particuliere doe-het-zelfsector profiteren ook HVAC-bedrijven van de eenvoudige en snelle installatie.

Uw voordelen met zonne-snel publiek:

  • Eerder begin van het badseizoen en langer badseizoen
  • Snelle verwarming dankzij 91% rendement
  • Gegolfde buizen vermenigvuldigen het zonne-actieve oppervlak per vierkante meter
  • Flexibel in vorm en grootte, aanpasbaar tot op de centimeter, uitsnijdingen mogelijk
  • Uiterst robuust zonnepolypropyleen voor lange levensduur, geen slijtage van absorberend materiaal
  • Storm-, zon-, knaag- en winterbestendig
  • Snelle en eenvoudige montage met schroefverbindingen (verwijderbaar, geen kleefmiddelen, onmiddellijk belastbaar)
  • Zonnewarmte is milieuvriendelijk en emissievrijInloopabsorber (gevuld en ongevuld), eenvoudig onderhoud
  • Made in Germany - meer dan 35 jaar bewezen

Referentie: Openbaar buitenzwembad Kolbermoor

Het openluchtzwembad in Kolbermoor bij Rosenheim wordt sinds 1990 hoofdzakelijk verwarmd door zonne-absorbers van EPDM-materiaal. Het badwatervolume van ruim 2000 m³ wordt met behulp van de zon verwarmd tot 23 à 24 °C.
In de zomer van 2016 ontdekten de zwembadexploitanten dat de slangen in het systeem, dat sinds 2004 was geïnstalleerd, poreus waren geworden en lekten. Er moest dus dringend een nieuwe faciliteit worden gevonden voor de komende zomer in het buitenbad.

Via de stad kwam een gespecialiseerd bedrijf uit de buurt op de hoogte van het project en ging op zoek naar een alternatief. Dat bleek in de nazomer van 2016 bij een bezoek aan de vakbeurs "interbad" in Stuttgart met het "solar-rapid" zwembadverwarmingssysteem. Het modulaire principe, de eenvoudige montage en deskundig advies gaven de doorslag.

Samen met een medewerker van Roos bereidde het bedrijf SHK de planning voor het nieuwe systeem voor. Voor de verwarming van het 1700 m³ grote zwembad en het 350 m³ grote bad voor niet-zwemmers was een zonne-absorptieoppervlak van ca. 400 m² gepland. Dit gebied was verdeeld over negen individuele verzamelaars.

In het najaar van 2017 is begonnen met de sloop van de oude faciliteit en de renovatie van het platte dak van de kleedkamervleugel. De installatie van het nieuwe zonnesysteem was gepland voor april 2018, op tijd voor de start van het buitenbadseizoen begin mei.

Binnen 14 dagen waren de ongeveer 10 km plastic pijpleidingen gelegd, 90 verdelers/collectoren aan elkaar geschroefd, alle aansluitingen geïnstalleerd en in bedrijf gesteld. Bedrijfsbaas Hans-Peter Daxlberger was zeer tevreden:

"Hoewel het ons allereerste zonne-zwembad-verwarmingssysteem was, waren er geen problemen met de uitvoering. Dit is vooral te danken aan de goede documentatie en de samenwerking met Roos Freizeitanlagen."

Ook de stad Kolbermoor is blij met de nieuwe faciliteit, die tijdens het seizoen 2018 probleemloos functioneerde.

Bron: IKZ-Haustechnik, uitgave 9/2019