ROOS Freizeitanlagen GmbH
Water met een Zuiders temperatuurtje in uw zwembad

Zwembadverwarming op zonne-energie in PREMIUM versie

In elkaar schroeven, vastklemmen, klaar!

De PREMIUM-collector is een verdere ontwikkeling van het beproefde zonnesysteem van Roos.

Wat is er nieuw? Wat zijn de voordelen?

De voordelen van solar-rapid PREMIUM

  • Snelle montage: schroeven, insteken, klaar
  • Lijmen niet meer nodig = direct belastbaar
  • Gegolfd spruitstuk uit één stuk met schroefdraad en wartelmoer = robuust, zeer veerkrachtig en zonneactief
  • Gegolfde verdeler verkrijgbaar in 1m en 0,5 lengte
  • Zon-, storm- en vorstbestendig
  • gemaakt van extra robuust solar polypropyleen
  • Nieuw ontwikkelde professionele fittingen voor perfecte schroefverbindingen
solar-rapid PREMIUM zonnecollector
solar-rapid PREMIUM zonnecollector

Nieuwe spruitstukken en collectoren

Bij solar-rapid PREMIUM zijn de verdeel- en verzamelbuizen gemaakt van gegolfd solar-polypropyleen. Door de ribbels wordt het oppervlak vele malen groter en worden de verdelers/collectoren een volwaardig deel van het zonne-actieve oppervlak. Dit maakt het verwarmen van water nog efficiënter!

Gegolfd spruitstuk met dubbele uitlaten
Gegolfd spruitstuk met dubbele uitlaten

De verdeel- en verzamelbuizen zijn verkrijgbaar in lengten van 0,5 m of 1 m. Ze zijn in lengte verstelbaar in stappen van 7 cm en kunnen bijna eindeloos aan elkaar worden geschroefd.

Vergeleken met de solar-rapid Classic collector hoeft hier niet gelijmd te worden. De geassembleerde eenheden zijn onmiddellijk gebruiksklaar, wat een grote tijdsbesparing betekent.

De montage wordt uitgevoerd met speciaal ontwikkelde professionele fittingen en alle verbindingen kunnen indien nodig niet-destructief worden losgemaakt.

Hetzelfde materiaal voor alle lijnen

Het gebruikte speciale polypropyleen wordt gekenmerkt door een extreem lange levensduur en robuustheid. Aangezien alle collectorbuizen (inclusief in- en uitlaten) van hetzelfde materiaal zijn gemaakt, garandeert dit een uniforme warmteabsorptie, uniforme uitzetting en uniforme temperatuurbestendigheid. De absorber "solar-rapid PREMIUM" is bestand tegen zon, winter en storm. Natuurlijk is het ook bestand tegen knaagdierbeten en gewone waterverzorgingsproducten.

Robuust tijdens transport en montage

Rol het gewoon op en leg het op de aangewezen plaats.
Rol het gewoon op en leg het op de aangewezen plaats.

Een ander voordeel is de robuustheid tijdens transport en montage. Het golfvormoppervlak veroorzaakt een hoge stabiliteit met gelijktijdige mobiliteit van de verdelers/collectoren. Bij het transport van de absorber, b.v. naar het dak, of bij de montage is het nauwelijks mogelijk deze onderdelen te beschadigen.De "solar-rapid PREMIUM" verdelers / collectoren kunnen in de dwarsrichting worden opgerold, maar in de lengterichting blijven ze stijf en recht van vorm. Zelfs 5 m lange verdelers/collectoren kunnen worden opgerold en in een auto worden vervoerd.