ROOS Freizeitanlagen GmbH
Water met een Zuiders temperatuurtje in uw zwembad

Kwalitatief materiaal: duurzaamheid gegarandeerd

De praktijk:

Na onderzoek op 18 jaar oude solar-rapid-25 buizen werd vastgesteld dat deze nog steeds vlekkeloos werkten en dat de verwarmingscapaciteit nog steeds optimaal was.

Een belangrijke factor hierbij is de duurzaamheid van het materiaal en de onderhoudsproducten die worden gebruikt om de kwaliteit van het zwembadwater op peil te houden. Veel van de onderhoudsproducten hebben een  agressieve werking op rubber of vele andere materiaalsoorten waardoor de collectoren (bijv. uitgevoerd in EPDM) van binnenuit vernietigd worden, met zwarte deeltjes in het zwembadwater tot gevolg.

Beste labowaarden:

collector aansluiten. ASA-Solar is een speciale kunststofreceptuur die speciaal voor zonnetechnologie werd ontwikkeld en in vergelijking met ABS en pvc belangrijke voordelen biedt op het vlak van weers- en breukbestendigheid.

Technische gegevens:

Thermiciteit:
Effectief oppervlak:

bij correct gebruik
Bedrijfsdruk:
max. 1,5 bar
Testdruk:
max. 3 bar
Gewicht leeg/vol:
ong.

ROOS is een geregistreerd kwaliteitsmerk

Door het unieke ROOS-logo
Door het unieke ROOS-logo

zijn solar-rapid 25 buizen makkelijk te herkennen (zie afbeelding). Zelfs in extreme omstandigheden zoals bijv. bij intense zon (Sahara) of ijskoude temperaturen (Alpen) heeft dit materiaal zijn deugdzaamheid al bewezen.

Dit merkproduct wordt bij de fabricatie aan uiterst strenge kwaliteitscontroles onderworpen.